Mielőbb eltűntetné a „székelytáblát” a prefektus

A háromszéki prefektus siettetné a hivatala elé felállított Székelyföld feliratú tábla eltávolítását. Codrin Munteanu azt állítja, hogy december 9-én lejárt az óriáspannó területfoglalási engedélye, és arra szólította fel az RMDSZ Kovászna megyei vezetőit, hogy mihamarabb távolítsák el azt a prefektúra elől, mert törvénytelenül foglalja ott a helyet.

Antal Árpád polgármester nem érti, mire alapozza állítását a prefektus. A maszol.ro érdeklődésére kifejtette: a Kovászna megyei RMDSZ december 20-ig kért és kapott engedélyt a városházától, erre az időszakra kifizette a területfoglalási illetéket, így az óriáspannó jelenleg is törvényesen áll a kormányhivatal előtt. Ha a háromszéki RMDSZ szervezet úgy dönt, kérheti akár a területfoglalási engedély hosszabbítását is december 20-a után – mutatott rá Antal Árpád.20121105 Kovacs-Zsolt SIC-tabla---Tamas-Sandor--Antal-Arpad1

Mint arról beszámoltunk a 12 négyzetméteres Székelyföld feliratú reklámtáblát november elején állították fel a prefektúra elé, válaszként Codrin Munteanu kormánybiztos székely szimbólumok elleni sorozatos támadásaira.
A prefektust zavarhatja, hogy hivatali ablakából ezt a táblát kell néznie, mert megpróbálta rábírni a Brassó megyei reklámcéget, hogy bontson szerződést az RMDSZ-el és távolítsa el a pannót, állítja Tamás Sándor.20121105 Kovacs-Zsolt SIC-tabla

A háromszéki tanácselnök az esetről jelentést tett Mircea Duşa belügyminiszternek, aki magához endelte a Kovászna megyei prefektust, és ezután leállt a brassói cég zaklatása. Románia nemzeti ünnepén, december 1-én, viszont a szervezők egy hatalmas román lobogóval takarták el a táblát, hogy annak látványa ne zavarja az ünneplőket. Tamás Sándor múlt héten rámutatott: az új kormánytól kérik majd, hogy váltsa le Codrin Munteanu prefektust.

Kimaradt?