Elutasították Antal Árpád polgármester fellebbezését

Elutasította a bukaresti törvényszék Antal Árpád fellebbezését a hatvan napos bírósági felügyelete és a hivatalától való eltiltása ellen. Az óvást nem is tárgyalták érdemben a bírák, mert túl későn nyújtotta be a védelem – tudtuk meg a sepsiszentgyörgyi polgármester ügyvédjétől.

Sabin Calinic elmondta, a fellebbezést nem ő, hanem egy bukaresti ügyvédi iroda nyújtotta be. Tájékoztatása szerint korábban abban egyezett meg Antal Árpáddal, hogy nem óvják meg a kényszerintézkedést. Ezt azzal indokolta, hogy nincs miért „hergelni” az ügyészeket, időt kell adni nekik, hogy összegyűjtsék a bizonyítékaikat, kihallgassák a tanúkat.

Ám amikor a polgármester kézhez kapta a kényszerintézkedésről szóló határozatot, úgy döntött, hogy mégis óvást nyújtana be. „Én azt mondtam, hogy ezzel már elkéstünk. Végül az a kompromisszum született, hogy akkor nem én, hanem egy fővárosi kollégám fellebbez” – magyarázta Calinic, akinek tudomása szerint a bukaresti törvényszék érdemi tárgyalás nélkül még a múlt héten elutasította az óvást, mert a fellebbezési határidő után nyújtották be.

Az ügyvéd szerint a fejlemény pozitívuma, hogy a bírák nem tárgyalták érdemben az ügyet. „Ha érdemben tárgyalták volna, és utána utasítják el, az ügyészek jártak volna jól. Nem beszélve arról, hogy az ítélet alapul szolgálhatott volna a bírósági felügyelet esetleges meghosszabbításához” – mondta Calinic.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészség közpénzekből visszafizetendő hitel nem rendeltetésszerű felhasználásával gyanúsítja a sepsiszentgyörgyi polgármestert. Az ügyészség február 18-án felügyelet alá helyezte, és hatvan napra eltiltotta hivatala gyakorlásától Antal Árpádot.

Kapcsolódók

Kimaradt?