Molnár Zsolt az RMDSZ temesvári polgármester-jelöltje

A temesvári polgármesteri tisztségre Molnár Zsolt parlamenti képviselőt jelölte az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének küldöttgyűlése.

A választási előkészületekről, a megyei választási együttműködésekről és a Temes megyei, valamint temesvári önkormányzati jelöltlista esélyes helyeiről döntött március 5-én, szombaton az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének küldöttgyűlése. A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum dísztermében ülésező testület ugyanakkor az alapszabályzat módosításáról is döntött, amely által képviseleti helyeket biztosít a Területi Képviselők Tanácsában az RMDSZ ifjúsági partnerszervezete, a TEIS számára. Mint ismeretes, a Magyar Ifjúsági Értekezlet tagszervezeteit, így a TEIS-t is 15 százalékos képviselet illeti meg a Szövetség döntéshozó testületeiben.

A választási együttműködésekkel kapcsolatosan a küldöttgyűlés a bánsági kisebbségekkel nyolc évvel ezelőtt elindított koalíció folytatása mellett tette le voksát. A 2008-as helyhatósági választásokkal kezdődően az RMDSZ Temes Megyei Szervezete a bolgár, szerb és ukrán kisebbségekkel közösen indult az önkormányzati választásokon, ezt az együttműködést kívánják folytatni idén is. Emellett idén a megyei elnökség tárgyalásokat kezdeményezett az Erdélyi Magyar Néppárt Temes megyei szervezetével a magyar összefogás elérésének érdekében, így a küldöttgyűlés felhatalmazta az elnökséget a tárgyalások folytatására és megerősítette azt az ajánlatot, amely által az EMNP képviselőinek helyet biztosítanának az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének jelöltlistáin és választási együttműködést ajánlanak fel a megye magyarlakta településein.

A küldöttgyűlés végezetül bizalmat szavazott a központi jelölteknek is, így kialakult a bejutásra esélyes jelöltek sorrendje: a Temes megyei tanácsosi lista vezetője Molnár András ügyvéd, az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének szervezési alelnöke, míg második helyen Fazakas Csaba református esperes, művelődési alelnök szerepel. A temesvári városi tanácsosi lista első helyén Farkas Imre vállalkozó, cégvezető áll, a második esélyes helyet Horváth Rémusz Miklós hittantanár, a Temesvári Római Katolikus Püspökség szakreferense foglalja el. A temesvári polgármesteri tisztségre Molnár Zsolt parlamenti képviselőt jelölte a küldöttgyűlés.

A települési jelöltlistákat a szervezet a helyi magyar közösségek javaslatai alapján a központi jelöltek nevesítése után véglegesíti.

 

Kimaradt?