Lemondott Claudiu Maior marosvásárhelyi alpolgármester

Lemondott alpolgármesteri tisztségéből, illetve a legközelebbi tanácsülésen lemond tanácsosi mandátumáról is Claudiu Maior. Ezt az elöljáró szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be.

Döntésének előzménye, hogy 2013-ban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította: Claudiu Maior megszegte az összeférhetetlenségi előírásokat, amikor önkormányzati képviselőként a polgármester tanácsadói tisztségét is betöltötte. Szolgáltatásaiért pénzt is kapott. Egyéni vállalkozóként kötött szerződése évi 35.840 lej javadalmazásról szólt, amelyet a városháza közpénzekből ki is fizetett.

A legfelsőbb bíróság kedden jogerősen megállapította az összeférhetetlenséget, és három évre eltiltotta Claudiu Maiort köztisztségek betöltésétől. A volt alpolgármester a helyhatósági választásokon sem indulhat.

Ha a polgármester igényt tart a szaktudására és tapasztalatára, számíthat rá – mondta Maior az újságíróknak, amikor a további terveiről kérdezték. Közölte: akár a legutóbbi tanácsülésen megszavazott város-menedzseri tisztséget is megpályázhatja, erről előbb egyeztetni kíván Dorin Florea polgármesterrel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?