Székelyudvarhelyi előválasztás: meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Az RMDSZ székelyudvarhelyi előválasztási bizottsága hétfői ülésén február 29-éig meghosszabbította a tanácsjelölt-aspiránsok jelentkezési határidejét. Az intézkedés nem tér ki a polgármesterjelöltekre is – írja a Hargita Népe.

Mint ismert, az eredeti határidő múlt péntek, február 12-volt, és időközben a városi szervezet bejelentette, hogy bojkottálja az előválasztást. A sajtó tudomása szerint az eredeti határidőig egyetlen polgármesterjelölt-aspiráns, Arros Orsolya adta le a jelentkezéshez támogató aláírásokat.

Elképzelhető, hogy az iratokat leadták mások is, ám erről az előválasztási bizottság nem közölt hétfői ülése után részleteket. „A dokumentumokat egyelőre nem vizsgálta a bizottság, így a jelöltek kilétét sem tudjuk felfedni” – mondta a testület egyik tagja, Benedek Árpád Csaba alpolgármester.

A Hargita népe emlékeztet: az már biztosra vehető, hogy Jakab Áron Csaba RMDSZ-es tanácsos nem indul az urnás előválasztáson annak ellenére sem, hogy közel ezer aláírást gyűjtött össze.

Mint ismeretes, a városi szervezet elnöke, Bunta Levente polgármester továbbra is azt tartja helyesnek, hogy csak RMDSZ-tagok szavazhassanak az előválasztáson, az udvarhelyszéki szervezet azonban hallani sem akar a játékszabályok megváltoztatásáról, és ragaszkodik ahhoz, hogy tagságtól függetlenül bárki voksolhasson, aki korábban regisztrált.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?