Pártalapításban gondolkodik a menesztett MPP-elnök

Egy új párt alakításában gondolkodik Bálint József, a sepsiszentgyörgyi MPP-szervezet volt elnöke, akit csütörtökön menesztett tisztségéből az országos elnökség.

„Az élet nem áll le, hiszen aki nem sajnálja politikára fordítani idejét, annak most sokkal több lehetősége van, mint az MPP megjelenése előtt” – nyilatkozta a Maszolnak a városi tanácsos. Emlékeztetett arra, hogy a párttörvény most megengedőbb, könnyen be lehet jegyezni új alakulatot, de azt sem zárta ki, hogy megméretkezik az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének tisztújításán.

Hozzátette, hogy számára megtiszteltetés volt sepsiszentgyörgyi pártelnöknek lenni, kirúgott elnöknek viszont már nem annyira jó. Emlékeztetett, hogy akkor is pártelnök volt, amikor 9 fővel jutottak be a sepsiszentgyörgyi önkormányzatba, és akkor is, amikor ő egyedül jutott be a tanácsba. „Ezzel szemben Maros megyében nem tudnak ilyen eredményeket felmutatni, ott Bíró Zsolt pártelnök sem jutott be a megyei tanácsba” – jegyezte meg.

Bálint József kifejtette: nem adja fel elveit, soha nem hunyászkodik meg, ezért vitték őt a kommunisták a Duna csatornához, majd 2009-ben az RMDSZ a román tanácstagok segítségével ezért váltotta le alpolgármesteri tisztségéből, most pedig ezért menesztették pártelnöki tisztségéből is.

Biró Zsolt MPP-elnök korábban a Maszolnak kifejtette: a párt alapszabályzatának 28-ik paragrafusa alapján váltotta le Bálint Józsefet az országos elnökség, mivel úgy ítélték meg, hogy a politikus szervezési készségeit illetően és emberileg is alkalmatlan erre a tisztségre, legutóbbi nyilatkozatai alapján (amelyben bírálta az MPP országos vezetőségét – szerk. megj.) kiderült, hogy politikailag is alkalmatlan.

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki szervezetének elnöke elmondta: elsősorban azért neheztel Bálint Józsefre, mert a politikus bírálta legutóbbi nyilatkozataiban az erdélyi magyar pártok „összeboronálását” szorgalmazó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. „Aki Semjén bírálja, az Orbán Viktoron is üt. Pedig hálával tartozunk a magyar kormányért a sok támogatásért” – mondta a Maszolnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?