Antal Árpád még nem döntött a polgármester-jelöltségről

Antal Árpád még nem döntött arról, hogy indul vagy sem egy újabb polgármesteri mandátumért idei választásokon. Lapunk érdeklődésére csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: legkésőbb március közepéig bejelenti döntését, viszont cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint más politikai tisztségre pályázik.

Antal Árpád fontosnak tartotta leszögezni, hogy semmilyen tisztségre nem vadászik, nem akar sem megyei tanácselnök sem parlamenti képviselő lenni, ezért arról fog dönteni, hogy maradjon a közéletben vagy pedig teljesen visszavonuljon onnan. Hozzátette, ha úgy dönt, hogy marad a közéletben akkor Sepsiszentgyörgy polgármestereként szeretne tovább tevékenykedni, mert szereti ezt a munkát, viszont ha másként dönt, akkor teljesen visszavonulna a közéletből.

Sepsiszentgyörgy polgármester korábban úgy nyilatkozott: neki és munkatársainak sikerült elindítaniuk a háromszéki megyeszékhelyet egy másik úton, nagyjából elégedett a városépítéssel, de igen kevés eredményt ért el a közösségi jogok érvényesítése terén. Véleménye szerint Sepsiszentgyörgyön nehezebb polgármester lenni mint például dél-Romániában, ahol a prefektusok nem vadásszák az önkormányzatokat, itt sokkal nagyobb a nyomás.

Antal Árpád tizenkettedik éve tevékenykedik a politikában, 2004 és 2008 között az RMDSZ sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselője volt, majd 2008-tól mostanáig második mandátumát tölti a város polgármestereként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?