Kelemen Hunor: megfélemlítés a Nagy Zsolt elleni ítélet

A magyar politikusok elleni megfélemlítési kísérletnek tartja az RMDSZ szövetségi elnöke a Nagy Zsolt elleni bírósági ítéletet. Kelemen Hunor a maszol.ro-nak elmondta: felháborító és logikátlan az igazságszolgáltatás eljárása.

A politikusban kérdőjeleket ébreszt, hogy a két volt miniszter esetében két különböző ítéletet hoztak az úgynevezett Posta-dossziében. „A bíró Nagy Zsolt bűnvádi besorolását megváltoztatta, és teljesen más megítélés alá helyezte a másik volt minisztert” – utalt Kelemen arra, hogy Tudor Chiuariu volt igazságügyi miniszter a bíróság felmentette.

Az RMDSZ elnöke szerint már csak azért is logikátlan az ítélet, mert a per tárgyát képező ingatlan mindig a posta magánvagyona volt. „Nem volt közvagyon, tehát nem lehet a közvagyon megkárosításáról beszélni. Nem tudtak megállapítani semmiféle bűntényt, még csak szabálysértést sem, amiért börtönbüntetést lehetne kiróni egy volt miniszterre” – magyarázta.foto-3-kelemen-hunor-

A politikus emlékeztetett arra is, hogy a kormány a kormányhatározatokért szolidárisan felel. „Ezért nyugodtan az egész kormányt be lehetne zárni, hiszen nem egy miniszter fogadja el a kormányhatározatot, még csak nem is egy miniszter írja alá” – jelentette ki.

Kelemen kitért arra is, hogy az ingatlanra vonatkozó kormányhatározatot nem támadta meg senki a közigazgatási bíróságon. „Ez a jogszabály a mai napig érvényben van. Akkor kérdem én, mi a probléma?” – tette hozzá.

Az RMDSZ elnöke úgy fogalmazott, számára Nagy Zsolt és a Mikó-ügyben elítélt Markó Attila esete is azt mutatja: valakik igazságszolgáltatási eszközöket használva meg akarják félemlíteni a magyar politikusokat, hogy országos döntésekbe ne vállaljanak felelősséget.

Kimaradt?