Hazaengedték a bukaresti fogdából a dzsihadistagyanús craiovai fiút

Kiengedték szerdán a bukaresti rendőrség fogdájából a dzsihadista propaganda terjesztésével gyanújával kedden őrizetbe vett craiovai fiatalt, miután az ügyészek úgy döntöttek, hogy bírósági felügyelet alatt folyatatják le az ellene indított bűnvádi eljárást.

A 17 éves fiút szakértői elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá, majd hazautazhatott az anyjával. A nő a gyermekét ártatlannak tartja. Az Agerpres beszámolója szerint a sajtónak elmondta, fiának egyetlen bűne, hogy „beleszeretett az iszlám vallásba”.

Azt azonban elismerte, hogy a fiú rendkívül agresszíven reagált, ha támadták a vallását. „Nagyon sokat változott a fiam az utóbbi egy évben. Korábban nagyon nyugodt, szelíd volt. Azt mondta: édesanyám, megtaláltam a nyugalmam ebben a vallásban, nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom” – mesélte a nő.

Mint ismert, az ügyészek a fiúról kiderítették, hogy készen állt harcolni az Iszlám Állam oldalán és mártírhalált halni a terrorszervezet céljaiért. A középiskolás diák internetes forrásokból dokumentálódott a házi készítésű bombákról, a világhálón gépfegyverek beszerzési lehetőségeit böngészte, sőt fel is vette a kapcsolatot szíriaiakkal, akinek szállást ajánlott fel Craiován.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?