Traian Băsescu szerint Victor Ponta kóros hazudozó

A B1TV meghívottjaként folytatta a Szociál-Liberális Szövetség (USL) vezetői elleni kendőzetlen támadásait kedden est az államfő. Traian Băsescu kóros hazudozónak nevezte Victor Ponta kormányfőt és alvásbetegnek Crin Antonescu szenátusi elnököt.

„Amikor személyesen találkozunk, Victor Ponta dörgőlődzik, mint egy kismacska, ahogy a kormánypalotába ér és mikrofonhoz jut, támadni kezd. Ezért nevezem hazugnak” – mondta a kormányfőről.base

Băsescu azt mondta: igencsak nehezére esne azt a személyt kinevezni a választások után miniszterelnöknek, aki mindent megtett az államfő felfüggesztésért. Arra az újságírói felvetésre, hogy néha a politikusoknak le kell tudni nyelniük egy varangyosbékát is, kijelentette: „varangyosbékát igen, de nem egy egész disznót”.

Victor Ponta kedden este a Realitatea Tv-ben úgy reagált: már nem veszi komolyan az államfő nyilatkozatait. Crin Antonescu pedig ismételten kijelentette: ha az USL győz a választásokon és Băsescu nem nevezi ki újra Pontát miniszterelnök, ismét megpróbálják felfüggeszteni.

Kimaradt?