Ezren kísérték utolsó útjára Lőrincz Zsigmondot

Vasárnap délután több mint ezer ember kísérte végső útjára Lőrincz Zsigmondot, Kovászna város polgármesterét, az RMDSZ orbaiszéki szervezetének elnökét a fürdővárosi temetőbe.lorincz

Az elöljárót, aki nem volt nyilvántartott szívbeteg, péntek hajnalban két óra után, szívinfarktussal szállították a kovásznai kórházba, ahonnan rögtön Brassóba küldték, de már nem tudták megmenteni, és reggel kilenc óra körül az orvosok kénytelenek voltak megállapítani a halál tényét. A 48 éves Lőrincz Zsigmond 1964. február 27-én született Bardocon. Két fiú édesapja volt, házasságának 25. évfordulóját idén ünnepelte.

Halálát már pénteken gyászolták a kovásznai¬ak, akik sötétedés után a polgármesteri hivatal bejáratához elhelyezett virágokkal és gyertyákkal igazolták, hogy szerették Lőrincz Zsigmondot. A temetésen Kelemen Hunor mellett az RMDSZ vezérkara is jelen volt, az elöljárót Tamás Sándor megyetanácselnök búcsúztatta. A fürdővárosban Thiesz János alpolgármester veszi át ideiglenesen a városvezetői tisztet.

Kimaradt?