Letiltotta a magyargyűlölő képviselő írásait az Adevărul

Letiltották az egyik legnagyobb bukaresti napilap felületéről a magyargyűlölő megnyilvánulásairól elhíresült képviselő publicisztikai írásait. Ezt maga az érintett, Bogdan Diaconu jelentette be, a honatya azt kifogásolja, hogy az Adevărul honlapján már nem teheti közzé rendszeresen véleményanyagait.

Diaconu legutóbbi cikkét törölte az Adevărul szerkesztősége, a képviselő írásának a magyarok vérengzése volt.

Diaconu törölt írását saját honlapján tette közzé, ebben a következőket írja: „Ma emlékezünk meg a majszini vérengzés 71. évfordulójáról, amikor az Erdélyből visszavonuló magyar horthysta csapatok bosszúból egy egész falut lemészároltak. Alig egy nappal korábban, vagyis tegnap, 246 képviselő az RMDSZ javaslatára megszavazta a Magyar Nyelv Napjának bevezetését. Romániában egyetlen módon lehet megünnepelni a Magyar Nyelv Napját: az erdélyi magyar elnyomás áldozatairól megemlékezve.” A teljes magyar fordítás ITT olvasható.

Diaconu azt állítja: írását a közzétételt követően pár perccel már törölték is az oldalról, a szerkesztőség ugyanakkor azt is közölte, hogy felfüggesztik a vele való együttműködést – tehát nem tehet közzé több írást az ismert bukaresti híroldal véleményrovatában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?