Ennyien regisztráltak a marosvásárhelyi előválasztásra

A mintegy 47 ezer magyar nemzetiségű személyből több mint 11 ezren regisztráltak a határidőig, csütörtöktől éjfélig a marosvásárhelyi előválasztásra – tudtuk meg péntek reggel Brassai Zsombortól, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnökétől.

A szavazókorú polgárok a magyar politikai szervezetek székhelyén, a magyar egyházaknál, a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) irodájában, illetve a a www.elovalasztas.ro portálon regisztrálhattak. A regisztráltak arányával elégedettek lehetnek a szervezők, akik a kezdetekkor az ötezres számot tűzték ki célul.

Az RMDSZ kezdeményezte, hogy az október 11-i, vasárnapi előválasztás helyszínein is regisztrálhassanak egy pótlistán azok, akik valamilyen okból azt nem tették meg a határidőig. Annál is inkább, mivel sokan akár a templomból kijövet szavaznának.

Brassai a Maszolnak elmondta, konzultált a javaslatról a másik két politikai szervezettel is. A Magyar Polgári Párt országos vezetője, Biró Zsolt támogatja is az ötletet, ám Portik Vilmos polgármesterjelölt, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke elutasította. Mivel eddig is konszenzusban hozták a döntéseket, az RMDSZ tiszteletben tartja az EMNP erre vonatkozó határozatát is – mondta Brassai Zsombor, hozzátéve, bízik abban, hogy vasárnapig meggondolja magát a Néppárt is.

Október 11-én, vasárnap 9-19 óra között adhatják le a voksukat Marosvásárhelyen,  14  helyen, azok akik regisztráltak. A www.elovalasztas.ro honlapon megtalálható az összes helyszín, bárki ott szavazhat, ahol akar, a számítógépes rendszer által kiszűrhető lesz a kettős szavazás szándéka. Az adatokat este 10 óra után közlik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?