Előválasztások: tízezernél is több regisztrációra számítanak

Közel tízezren regisztráltak már Marosvásárhelyen a vasárnapi előválasztásokon való részvételre.

Marosvásárhely 47 ezer szavazásra jogosult magyar lakosa közül eddig már több mint kilencezer személy regisztrált a vasárnapi előválasztásokra, a csütörtök éjféli határidőig ez a szám várhatóan meghaladja a tízezret is. Amennyiben sikerül a három poltikai alakulatnak megegyezni, a vasárnapi szavazáskor akár a helyszínen is lehet majd regisztrálni – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Soós Zoltán. Az előválasztás RMDSZ-es jelöltje hozzátette: kezdeményezésükre a Magyar Polgári Párt pozitívan reagált, az Erdélyi Magyar Néppárt részéről még nem érkezett válasz.   

Soós Zoltán pozitívan értékelte a kampányát, elmondta, Portik Vilmossal, az EMNP jelöltjével sikerült mindvégig megőrziniük a jó kapcsolatot és Barabás Miklóssal, civil aktivistával is sikerült tisztázni a nézeteltéréseket.

Mivel a város gondjai adottak, ezért a jelöltek programjai sem térnek el, csupán azok kidolgozottságában lehet különbség – magyarázta Soós, aki köszönetét fejezte ki Bíró Zsoltnak, az MPP elnökének, amiért a párt szimpatizánsainak azt javasolta, szavazzanak az RMDSZ-jelöltre. Soós szerint szavazáskor megfontolandó a jelölt tapasztalata, figyelembe kell venni eddigi tevékenységét.

„Intézményvezetőként sok mindent megtanultam, például azt, hogy hogyan kell operatív lenni, intézményt vezetni és szervezni” – mondta, hozzátéve: a majdani Marosvásárhelyt, a jövő évi választások után, amennyiben a jelenlegi városvezetést sikerül leváltani, úgy képzeli el Soós, mint Kolozsvárt a Funar-korszak után. A mostani vezetés elsorvasztotta a várost, ezen változtatni kell, ennek a módja a politikai összefogás. Október 11-én meg kell mutatni, hogy nem tudták megtörni a marosvásárhelyi magyarság gerincét.

Az előválasztás eredményét vasárnap este 10 órakor közlik, a számítógépes rendszer lehetővé teszi az adatok gyors feldolgozását.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?