A kolozsvári városházán vizsgálódik a DNA

Csendőrök által kísért korrupcióellenes ügyészek érkeztek szerda reggel a kolozsvári polgármesteri hivatalba. A rovar- és rágcsálóirtással foglalkozó Coral Impex céggel kötött szerződések érdekelték őket.

Az Agepres szerint a DNA ügyészei szerda reggel több olyan Maros, Fehér, Kolozs és Szeben, Szilágy és Prahova megyei polgármesteri hivatalnál is vizsgálódtak, amelyek szerződésben álltak a Coral Impex-szel. Oana Buzatu városházi szóvivő szerint Kolozsváron kikérték a hivatal műszaki osztályáról a szerződésekről szóló tanácsi határozatokat. Ezzel egy időben több magánszemélynél összesen 32 házkutatást tartottak.

FRISSÍTÉS: Emil Boc polgármester elmondta, az ügyészség a városháza hivatalnokai által elkövetett feltételezett korrupciós bűncselekményeit vizsgálja. Tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal 2006-ban kötött szerződést a céggel, ezt 2010-ben meghosszabbították. Az elöljáró emlékeztetett, hogy 2010-ben Soin Apostu volt a polgármester. „Gondolom, hogy a szerződést törvényesen hosszabbították meg” – tette hozzá.

A DNA szerdai közleménye szerint 2013 és 2015 között elkövetetett korrupciós bűncselekményeket vizsgálnak.

Kimaradt?