Bűnvádi eljárás indult Nagybánya polgármestere ellen

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Nagybánya polgármestere ellen. Cătălin Cherecheșt hivatali visszaéléssel, illetve okirat-hamisításban és adócsalásban való bűnrészességgel gyanúsítják.

A vádak a Nagybányai HCM kézilabdaklubnál megállapított pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatosak. A DNA szerint a polgármester hivatali hatáskörével élve jelentős összegekkel segítette törvénytelenül a klubot, a HCM menedzsmentje ezeket a veszteségek fedezésére használta, és hamis dokumentumokkal igazolta.

Az ügyben eljárás indult a klub könyvelője és az igazgatója, továbbá egy harmadik személy ellen is. A gyanú szerint eltulajdonították a férfi és a női kézilabdacsapat játékosai fizetésének egy részét. Nagyobb összeg átvételéről írattak alá a sportolókkal elismervényt, mint amennyit valójában kaptak, a különbséget pedig megtartották maguknak. A DNA szerint Cătălin Cherecheș tudott ezekről a törvénytelenségekről. A klubnak okozott kár 650 ezer lej – olvasható az ügyészség közleményében.

Az ügy gyanúsítottjait bírósági felügyelet alá helyezték. Nagybánya polgármestere ártatlannak tartja magát. Közölte, hogy betartotta a törvényeket, és csak „az alkotmányt és a város érdekeit” tartotta szem előtt.

Cătălin Cherecheș ellen egy másik bűnvádi eljárás is folyamatban van. Ebben az ügyben befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?