Lemondott a korrupcióval gyanúsított képviselő

Lemondott parlamenti mandátumáról Alin Trășculescu képviselő, így az ügyészek megkezdhetik az eljárást a korrupcióval gyanúsított politikus ellen.

A honatya bejelentésével okafogyottá vált a képviselőház keddi ülése, amelyet éppen azért hívott össze a házelnök, hogy szavazzanak a Trășculescu előzetes letartóztatására vonatkozó ügyészségi kérésről. A jogi szakbizottság már pénteken jóváhagyta a politikus előzetes letartóztatását.

Trășculescu vélhetően számított arra, hogy a plénum a szakbizottsághoz hasonlóan fog dönteni, ezért mondott le mentelmi jogáról. „A parlament iránti tiszteletből lemondok a mandátumomról, és a bírák előtt fogom bebizonyítani ártatlanságomat" – mondta képviselőtársainak a politikus.alint

A Demokrata Liberális Párt (PDL) Vrancea megyei képviselőjét november 10-én 24 órára őrizetbe vették az ügyészek, miután tetten értek, amint csúszópénzt fogadott el egy vállalkozótól.

A vádhatóság befolyással történő üzérkedéssel, okirat-hamisításra és pénzmosásra való felbujtással gyanúsítja a politikust – tájékoztatott a DNA. Az ügyészek szerint a képviselő összesen 150 ezer eurót kenőpénzért kért egy Vrancea megyei vállalkozótól, akinek megígérte: közbenjár az illetékes önkormányzati, illetve kormányzati hatóságoknál, hogy cége különböző állami megbízatásokat kapjon. A politikust a vállalkozó jelentette fel a DNA-nál.

Kimaradt?