Teljes a homály Ráduly Róberték házi őrizete körül

A Bukaresti Táblabíróság csütörtökön tárgyalták a Ráduly Róbert és Szőke Domokos házi őrizetének meghosszabbítása ellen benyújtott fellebbezéseket, péntek délután még a tisztségéből felfüggesztett csíkszeredai polgármester és alpolgármester őrzésével megbízott rendőrség sem tudta az ítéletet.

A homályt növeli, hogy a bíróságok a korábbi gyakorlattól eltérően már nem közlik honlapjukon az előzetes letartóztatásokról vagy házi őrizetekről szóló döntésüket. Szőke Domokos ügyvédje, Szász Ferenc a maszol.ro-nak elmondta, péntek délben telefonon érdeklődött az ítéletről a táblabíróságon, ám – vélhetően a közelgő ortodox pünkösd miatt – már senki nem tudott információkkal szolgálni a csütörtöki tárgyalás végeredményéről.

Szász Ferenc elmondta, ilyen körülmények között maga is a védencétől tudja majd meg az ítéletet, mert Szőke Domokost a rendőrség értesíti a táblabírósági döntésről. „A táblabíróságnak közölnie kell a Hargita megyei rendőrséggel, hogy kiengedhető-e a házi őrizetből a polgármester és az alpolgármester. Tehát a rendőrség tudja meg a leghamarabb az ítéletet” – magyarázta.

A Hargita megyei rendőrségre azonban péntek délutánig nem érkezett semmilyen értesítés Bukarestből. „Nem ismerjük még az ítéletet. Jelen állás szerint Ráduly Róbert és Szőke Domokos házi őrizetben marad” – mondta a maszol.ro-nak Filip Gheorghe szóvivő.

Kapcsolódók

Kimaradt?