Ráduly a rendőröktől fogja megtudni a fellebbezés eredményét

Csíkszereda házi őrizetben lévő polgármestere és alpolgármestere, Ráduly Róbert és Szőke Domokos nem az ügyvédjeiktől, hanem a rendőröktől fogják megtudni, hogy miként döntött pénteken a Bukaresti Ítélőtábla a fellebbezésük ügyében.

FRISSÍTÉS: Ráduly Róbert és Szőke Domokos 30 napra házi őrizetben marad – döntötte el péntek este a Bukaresti Ítélőtábla. Az Agerpres szerint a bírák elutasították az ügyvédek és az ügyészek fellebbezését is. Előbbiek Ráduly Róberték szabadlábra helyezését, utóbbiak a fogdába helyezésüket kérték az ítélőtáblától.

Erről az alpolgármester védőügyvédje, Szász Ferenc tájékoztatta péntek este a maszol.ro-t röviddel azután, hogy hazaérkezett a fővárosi tárgyalásról. A bírák hamarosan arról ítélkeznek, hogy szabadlábra helyezik-e a két, korrupcióval gyanúsított elöljárót, házi őrizetben tartják őket, esetleg visszakerülnek a rendőrségi fogdába – ahogy az ügyészek kérték.

Szász Ferenc elmondta, az ítélet várhatóan még péntek este megszületik, csakhogy ezt – az eddigi gyakorlattól eltérően – nem közlik az ítélőtábla honlapján. Ráduly és Szőke dossziéja ugyanis nem csak az ítélőtábla, de a házi őrizetükről korábban döntő bukaresti törvényszék portáljára sem került fel.

„Az igazságszolgáltatás változtathatott az eddigi eljáráson. Az történhetett, hogy ezentúl a nyomozati szakaszban lévő dossziékat nem hozzák nyilvánosságra” – magyarázta Szőke Domokos ügyvédje.

Így Szász Ferenc szerint az ítéletről leghamarabb nem az ügyvédek, hanem a rendőrség értesül. „Ráduly és Szőke a Hargita megyei rendőrség őrizete alatt van, így az ítélőtábla a rendőröket értesíti a döntésről. Így én is az ügyfelemtől fogom megtudni az ítéletet” – részletezte az ügyvéd.

Kapcsolódók

Kimaradt?