Elena Udrea csütörtöktől már saját ágyában aludhat

Az előzetes letartóztatásról jogerősen házi őrizetre enyhítette a legfelsőbb bíróság csütörtökön az Elena Udrea elleni kényszerintézkedést. A politikus elhagyhatja a târgșori női börtönt, és hazamehet.

Az úgynevezett Bute-gála ügyben előzetes letartóztatásban lévő volt miniszter múlt csütörtökön került át a târgşori női börtönbe a bukaresti rendőrségi fogdából. Röviddel érkezése után fokozott védelmét kért a fegyintézet vezetőségétől, arra hivatkozva, hogy halállal fenyegették. Kérésének eleget tettek: a politikust a női börtön "kismamacellájába" helyezték át, jóval elviselhetőbb körülmények közé.

Elena Udreát egyebek mellett megvesztegetés három rendbeli elfogadásával és hivatali visszaéléssel vádolják, április 21-én került bíróság elé. A Traian Băsescu volt államelnök egyik bizalmasának számító politikus az ügyészek szerint több közbeszerzési eljárás alkalmából a szerződés értékének 10 százalékát kitevő kenőpénzt kért üzletemberektől, illetve az általa vezetett minisztérium törvénytelenül finanszírozott közpénzekből egy ökölvívó gálát.

Kapcsolódók

Kimaradt?