Házi őrizetbe kerültek Ráduly Róberték

Az ügyészek által kért előzetes letartóztatás helyett Ráduly Róbert és Szőke Domokos házi őrizetét rendelte el csütörtökön a bukaresti törvényszék. Így Csíkszereda polgármestere és alpolgármestere egy nap fogvatartás után már otthonában töltheti az éjszakát – számolt be a Mediafax.

A döntés ellen mind a korrupcióellenes ügyészség (DNA), mind pedig a székelyföldi önkormányzati vezetők fellebbezést nyújthatnak be. Ráduly Róbertet és Szőke Domokost szerdai csíkszeredai házkutatások után Bukarestbe szállította a korrupcióellenes ügyészség (DNA), ahol többórás éjszakai kihallgatás után csütörtök hajnalban őrizetbe vették őket. Az ügyészek előzetes letartóztatásukat kérték a bukaresti törvényszéktől.

DNA csütörtökön közleményben tudatta, hogy Ráduly Róbertetet hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással gyanúsítja.

Közleménye szerint az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy  a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat.

A szintén őrizetbe vett Szőke Domokos alpolgármester esetében egyebek között azt kifogásolják, hogy tavaly júliusban állítólag saját célra használta a hivatal gépjárművét és a hivatal pénzén utazott rokonaihoz. Ráduly Róbert politikai leszámolásnak nevezte a DNA akcióját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?