Áfa- és adócsökkentéssel kampányol az USL

A kormány újra tárgyalna az élelmiszerek kedvezményes áfa-kulcsának bevezetéséről a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki hétfőn Victor Ponta miniszterelnök.

Az IMF bukaresti küldöttsége kedden érkezik a fővárosba a soron következő felülvizsgálati látogatásra. A delegáció a tervek szerint csak november 14-ig marad Bukarestben. A december 9-i parlamenti választások után visszatérnek, hogy immár a hivatalába iktatott új román kormánnyal folytassák a tárgyalásokat.kampany

Victor Pontának jó esélyei vannak arra, hogy a választások után újra miniszterelnök lehessen.  Kijelentette, hogy ismét tárgyalni akar az élelmiszerek 9 százalékos kedvezményes áfájának bevezetéséről, amit korábban már elutasított a nemzetközi pénzintézet. Romániában jelenleg 24 százalékos egységes áfa-kulcs van érvényben.

Ponta rámutatott: az általa vezetett Szociál-Liberális Szövetség (USL) választási programja tartalmazni fogja azt is, hogy a legalacsonyabb jövedelműek esetében a személyi jövedelemadó 8, illetve 12 százalékra csökken. Romániában jelenleg 16 százalékos az egységes adókulcs, ami az szja-ra és a társasági adóra egyaránt érvényes.

Leszögezte, hogy jövőre újabb elővigyázatossági típusú hitelmegállapodást kell kötnie Romániának a washingtoni pénzintézettel és az Európai Bizottsággal, mert ez az ország érdekeit szolgálja. {loadposition kampany}

Kimaradt?