Kovács Péter: jelzésértékű az MPP-elnök jelenléte a kongresszuson

Jelzésértékűnek nevezte Kovács Péter, az RMDSZ eddigi főtitkára Biró Zsoltnak, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökének jelenlétét és felszólalását az RMDSZ 12. Kongresszusán.

A politikus - akit a küldöttek az ismét létrehozott ügyvezető elnöki tisztség várományosának tartanak - az MTI-nek nyilatkozva megerősítette: az is az RMDSZ-nek a magyar-magyar összefogásra való nyitottságát jelzi, hogy a szövetség Marosvásárhelyen az MPP-vel és az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) közösen rendez előválasztást egy mindenki által támogatott magyar polgármester-jelölt nevesítése érdekében.

Emlékeztetett: az MPP-vel másfél éve együttműködnek egy hosszú távú megállapodás alapján. Mint mondta, ez nem azt jelenti, hogy egyik, vagy másik politikai alakulat beolvad, feladja önálló arcélét, hanem azt, hogy megtalálták azokat a témákat, amelyekben együtt tudnak dolgozni.

"Az összefogás kérdését, úgy gondolom, nagyon komolyan elő kell venni 2016-ra. Akár az EMNP-vel is, úgy, ahogy Marosvásárhelyen történt: leültek, tárgyaltak és megegyeztek" - mondta az MTI-nek Kovács Péter, utalva a 2016-os önkormányzati és parlamenti választásokra.

Kapcsolódók

Kimaradt?