Dan Şova szenátort is letartóztatná a korrupcióellenes ügyészség

Dan Şova szociáldemokrata szenátor, volt szállításügyi miniszter előzetes letartóztatásának jóváhagyását kérte pénteken a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A DNA közleménye szerint a politikust három rendbéli hivatali visszaélésben való bűnrészességgel gyanúsítják. A vádak a Dan Şova ügyvédi irodája és a turceni-i, illetve rovinari-i hőerőművek közötti szerződéssel kapcsolatosak, amelyek révén a szenátor jogtalanul jutott hozzá 3,5 millió lejhez.

Ebben az ügyben már korábban elindult a vizsgálat Dan Şova ellen. Az ügyészek azzal indokolják a letartóztatását, hogy szerintük a politikus hamis dokumentumokkal próbálta kivédeni az ellene szóló vádakat. Mi több, a DNA szerint a szenátor utasítására beosztottjai megsemmisítették az ügyvédi iroda számítógépeinek merevlemezeit, hogy eltüntessék az iroda és a két hőerőmű közötti levelezést.

Dan Şova korábban a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője is volt. A szenátor ellen tavaly bűnvádi eljárás indult az úgynevezett erdő-visszaszolgáltatási ügyben is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?