Megalázó eljárásnak vetik alá Elena Udreát

Akarata ellenére nőgyógyászati vizsgálatra viszik csütörtök reggel Elena Udreát. Ezt az előzetes letartóztatásban lévő képviselő Facebook-oldalának működtetői közölték szerda este.

Az őrizetesnek joga van ugyan elutasítani a vizsgálatot, de ezt csak akkor veszik jegyzőkönyvbe, ha ezt a nőgyógyász jelenlétében teszi meg. „Ezért Elena Udreát holnap bilincsbe verve a kórházba szállítják” – olvasható a közösségi oldalon.

 

A képviselő kommunikációs csapata ostobának nevezi a stupid eljárást előíró fogdaszabályzatot. „A megalázottságon kívül, amit egy őrizetben lévő nőnek bilinccsel a kezén el kell szenvednie a nőgyógyász előtt, feltevődik a kérdés: miért kell pénzt költeni a kórházba szállítására, ha megtagadhatja a vizsgálatot a fogda orvosa előtt is?” – idézte a Mediafax a Facebookon megjelent közleményt, amelyből azonban nem derül ki, hogy miért rendelték el az őrizetes kivizsgálását.

FRISSÍTÉS: A bukaresti rendőrség szűkszavú közleménnyel reagált Elena Udrea állításaira. E szerint a fogdában lévő őrizeteseknek "joguk van" orvosi – köztük nőgyógyászati – vizsgálatokhoz is. Ezt megtagadhatják, amit jegyzőkönyvbe vesznek. Az nem derül ki a közleményből, hogy a jegyzőkönyvet miért a kórházban, s nem a fogádban írják meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?