A Hargita megyei ifjúsági szervezetek is megújítanák a MIÉRT-et

Néhány nappal azután, hogy a Háromszéki Ifjúsági Tanács a MIÉRT reformját szorgalmazó közleményt adott ki, pénteken hasonló állásfoglalást fogalmazott meg a Hargita megyei ifjúsági szervezeteket tömörítő CSTIT is.

Mint írják, az idén 15 éves Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) mögött komoly ifjúsági bázis áll, ennek ellenére szükség van az ifjúsági struktúrákat frissítésére területi és országos szinten egyaránt.

"A MIÉRT eszközként kell, hogy szolgáljon a fiatalok itthon maradásában és itthon való boldogulásának elősegítésében (...), jövőbeni tevékenységének elsődleges célja kell, hogy legyen a folyamatos, hatékony kommunikáció a tagszervezetek irányába, illetve azon fiatalokhoz is szóljon, akik potenciális tagjai lehetnek ezeknek a helyi, illetve területi platformoknak" – áll a maszol.ro-nak eljuttatott közleményben.

Véleményük szerint a MIÉRT kizárólag a tagszervezetek eredményeire támaszkodik, kevés civil ifjúsági programot szervez maga, így eltávolodik a fiataloktól, nem ismeri az igényeiket.

"Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy a közelgő MIERT választások alkalmából elsődleges szempont kell, hogy legyen a fiatalok igényeinek figyelembevétele" – zárul a közlemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?