Traian Băsescu a PMP-kongresszus ünnepelt meghívottja

Hatalmas ovációval fogadták vasárnap délelőtt Traian Băsescut a védnökségével létrehozott Népi Mozgalom Párt (PMP) kongresszusán – számoltak be a hírtelevíziók.

A volt államfőt pénteken hivatalosan is meghívták az eseményre, de a küldöttek csak az utolsó pillanatban tudták meg, hogy eleget tesz a meghívásnak. A kongresszus nagy hiányzója Elena Udrea pártelnök, aki az ellene indult bűnvádi eljárások miatt felfüggesztette tisztségét.

A PMP vasárnap új pártelnököt választ. Egyetlen jelölt a tisztségre Eugen Tomac, a politikai alakulat alapító elnöke. A hírtelevíziók szerint még az sem kizárt, hogy Traian Băsescut választják meg a párt élére.

FRISSÍTÉS: Az volt államfő rácáfolt a híresztelésekre. Beszédében azt mondta, átadja tapasztalatait a pártnak, de nem vállalja a vezetését. "Partneretek vagyok" – jelentette ki, s szavait zúgó taps, neve skandálása követte. Traian Băsescu azt is mondta: értékeli Elena Udreának azt a gesztusát, hogy nem ment el a kongresszusra. Szerinte a pártra fényes jövő vár. 

A volt államfő először lépett nyilvánosság, amióta védence ellen eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség. Băsescu kifejezte reményét, hogy Udreának sikerül bebizonyítania, hogy "becsületes ember". 

 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?