Budapest: valótlanságokat állít a kolozsvaros.ro

Cáfolta hétfő reggel a maszol.ro-nak Soós Zoltán, a budapesti nemzetpolitikai államtitkárság főosztályvezető-helyettese, hogy a kolozsvaros.ro-nak megerősítette volna azt a lapértesülést, miszerint az RMDSZ és a Fidesz között háttéralku született a romániai demokrácia központok magyarországi finanszírozásának megvonásáról.

A portál vasárnap este az „Úgy néz ki, eljön a vég a Demokrácia Központoknak” című cikkében számolt be arról, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság név nélkül nyilatkozó forrásai szerint valóban született egy ilyen háttéralku. Ezért e-mailen kérdéseket tettek fel az információval kapcsolatban Soós Zoltánnak. „A főosztályvezető-helyettes megerősítette, hogy az értesüléseink jók. A részletekre visszatérünk” – írta a kolozsvári Dialógus Egyesület által működtetett portál.

„Az írásban megjelentek nem felelnek meg a valóságnak. Csupán azt erősítettem meg a portálnak, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárságon dolgozom. Az általuk feltett kérdésekre még nem adtunk válaszokat” – közölte a maszol.ro kérdésére Soós Zoltán.

A főosztályvezető-helyettes vélhetően figyelmeztette a kolozsvári portált, hogy félretájékoztat, mert a kolozsvaros.ro hétfő reggelre törölte a cikket.

Kimaradt?