Hétfőn mutatja be átalakított kormányát Victor Ponta

Egy hét múlva kér bizalmat átalakított kormányára a parlamenttől a miniszterelnök. Victor Ponta hétfőn közölte, hogy a jövő évi költségvetés tervezete pénteken kerül a törvényhozók elé.

A büdzséről a tervek szerint decemberi 21-én tartanák a végszavazást a parlament két házának együttes ülésén. Ezen a napon teszi le az esküt a képviselők és szenátorok előtt Klaus Johannis megválasztott államfő is.

A költségvetés kapcsán Ponta hangsúlyozta: jövőre nem várható adóemelés, sőt az építkezési adó a jelenlegi 1,5 százalékról 1 százalékra csökken. A kormány ezen a héten még folytatja egyeztetéseit a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság küldöttségével a büdzsé tervezetéről.

Mint ismert, a Szövetségi Képviselők Tanácsa, szombaton, december 13-án várhatóan megerősíti a Szövetségi Állandó Tanácsnak azt a határozatát, hogy az RMDSZ lépjen ki a kormányból. Borbély László politikai alelnök korábban a maszol.ro-nak azt nyilatkozta, hogy a szövetség várhatóan bizalmat szavaz az átalakított kormánynak.

Kapcsolódók

Kimaradt?