Az RMDSZ-t hibáztatja a háromszéki PSD Johannis győzelme miatt

A Szociáldemokrata Párt (PSD) háromszéki elnöke, Horia Grama az RMDSZ-t is hibáztatja amiatt, hogy Klaus Johannis fölényesen győzött az államfőválasztáson.

Kovászna megyében a jobboldali jelölt, Klaus Johannis a voksok közel 78 százalékát szerezte meg, vagyis 70.713 háromszéki szavazott rá, derült ki a Kovászna megyei Választási Iroda végleges adataiból.

Ezzel szemben a szociáldemokrata Victor Ponta Háromszéken mindössze a voksok 22 százalékát kapta, rá 19.997-en szavaztak Kovászna megyében, ahol a választási joggal rendelkező polgárok 43,12 század százaléka járult urnákhoz vasárnap. A választási részvétel magasabb volt, mint két héttel ezelőtt, de Háromszék így is az országos utolsók között van, ami a szavazókedvet illeti.

A Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi elnöke, Mădălin Guruianu szerint a jobboldali elnökjelölt háromszor jobban szerepelt Háromszéken, mint amire pártja számított, ezért a sepsiszentgyörgyi politikus köszönetet mondott a magyar lakosságnak, amely tegnap nagyobb számban ment szavazni, mint két héttel ezelőtt, amikor két magyar jelölt volt versenyben.

Mădălin Guruianu közlése szerint Sepsiszentgyörgyön Klaus Johannis 22.557 szavazatot kapott (82,15%), míg Victor Ponta 4902 voksot összesített (17,85%). Guruianu Facebook-bejegyzése szerint úgy becsülik, a Johannisra szavazók egyik legnagyobb arányát Sepsiszentgyörgyön érték el az országban.

A Szociáldemokrata Párt Kovászna megyei elnöke, Horia Grama elégedetlen a kormányzati partner RMDSZ hozzáállásával. Szerinte a szövetség nem volt lojális partnere a Szociáldemokrata Pártnak, és nem támogatta Victor Pontát, ezért szerinte az RMDSZ-nek nincs mit keresnie a kormányban, ellenzékbe kellene vonulnia.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?