Lemondott Szász Jenő a pártelnöki tisztségről

Lemondott Szász Jenő a pártelnöki tisztségről a Magyar Polgári Párt (MPP) országos tanácsának rendkívüli, tisztújító ülésén szombaton.

A Székelyudvarhelyen folyó tanácskozáson Szász Jenő elnöki beszámolójában úgy fogalmazott, hogy "a fociban sem menesztik az összes játékost" egy-egy sikertelen mérkőzés után, ott is "az edzőnek kell visszavonulnia".szasz jeno 35636600

Emlékeztetve arra, hogy az MPP a júniusban tartott önkormányzati választásokon lényegesen gyengébb eredményeket ért el, mint négy évvel korábban, hangsúlyozta, hogy a pártnak nagyobb szüksége van az alapszervezeteire és megyei szervezeteire, mint az országos elnökségre.

"Ezért a technikai stábnak kell levonnia a következtetéseket" - mondta az elnök, hozzátéve azonban, hogy a párt továbbra is számíthat szolgálataira.

A december 9-én tartandó parlamenti választásokkal kapcsolatban az elnök ismét a "nemzeti válogatott" felállításának szükségességéről beszélt. Kijelentette, hogy jónak tartaná az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) választási együttműködését.

"Felajánlom, hogy ők mint a kisebbek, a gyengébbek, induljanak az MPP színeiben" – fogalmazott az elnök, hozzátéve, az MPP kész arra, hogy gesztusokat gyakoroljon az EMNP irányába, noha jobb eredményeket ért el a júniusi önkormányzati választásokon, így elfogadja, hogy paritásos alapon állítsanak jelölteket a parlamenti választásokon.

Kimaradt?