Két háromszéki törvényszéki bírót vettek őrizetbe

Tizenegy személyt, köztük két háromszéki törvényszéki bírót vettek 24 órás őrizetbe csütörtökön egy nagyszabású föld-visszaszolgáltatási korrupciós ügyben.

Az ügyészség ugyanakkor kéri, hogy az előzetes fogva tartás idejét hosszabbítsák meg 29 napra a Kovászna megyei törvényszék két bírója Ördög Lóránd András és Gabriel Uţă valamint Sorin Ion Iacob, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas és Jănică Poenaru esetében.

Mint arról beszámoltunk szerdán, 25 Kovászna, Brassó, Bákó megyei és bukaresti helyszínen tartottak házkutatást. A Korrupcióellenes Ügyészség közleménye szerint 2012 áprilisában Ioan Adam brassói ügyvéd, szociáldemokrata parlamenti képviselő és Sturdza Paltin-Gheorghe közbejárására a Kovászna megyei bíróságon Ördög Lóránd András és Gabriel Uţă bírók jogtalanul ítéltek meg egy hatalmas Bákó megyei erdőt.

A korrupciós botrányban Ilie Sârbu szociáldemokrata szenátor és Viorel Hrebenciuc szociáldemokrata képviselő, illetve a Hohenzollern leszármazottak: Paul herceg és Lia hercegnő i érintett. A vád szerint a 43.227 hektár erdő jogtalan visszaszolgáltatásával 304 millió euróval károsították a Romsilva állami erdészetet.

Kapcsolódók

Kimaradt?