Egy hírtévé szerint az államfő Parkinson-kóros, Băsescu cáfol

Cáfolta csütörtökön az államfő az egészségi állapotáról szóló híreszteléseket, miután a România TV szerdán azt állította róla, hogy Parkinson-kóros és tíz éves mandátuma alatt kétszer volt agyvérzése.

A Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közel álló hírtelevízió névtelenül nyilatkozó orvosokra és videofelvételekre hivatkozva közölte, hogy Traian Băsescu a Parkinson-kór kezdeti stádiumának tüneteit mutatja. Emellett agyvérzésre utal a România TV szerint, hogy az államfő egyes felvételeken alig tudja mozgatni a kezeit.

Băsescu ezt határozottan cáfolta. Közölte, hogy egyetlen betegségben szenved: gyűlöli a tolvajokat, ám ez a betegsége kezelhetetlen. Az államfő hozzátette: nincsenek titkai, ezért felhatalmazza orvosait arra, hogy nyújtsanak részletes tájékoztatást a sajtónak az egészségi állapotáról.

Frissítés: Az elnöki hivatal közzétette az államfő egészségi állapotáról szóló legfrisebb, idén júliusban készült orvosi jelentést. Ennek következtetése szerint Traian Băsescu egészségügyi állapota lehetővé teszi a mandámutával járó feladatok elvégzését.

Kimaradt?