Beperelte az Antena3-at Tőkés László EP-képviselő

Erkölcsi kártérítési pert indít Tőkés László EP-képviselő az Antena 3 román hírtelevízió, illetve a csatorna egyik műsorvezetője és két riportalanya ellen, amiért az egyik műsorban hazaárulónak és a magyar titkosszolgálat ügynökének nevezték - jelentette be maga az EP-képviselő pénteken Marosvásárhelyen.

Mihai Gâdea szeptember 17-i műsorában Filip Teodorescu, a Securitate - az egykori kommunista titkosrendőrség - kémelhárításának korábbi helyettes parancsnoka, és Ioan Talpeș, a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) volt igazgatója azt állították, hogy Tőkés László 1989-ben a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt. Teodorescu hazaárulónak is nevezte, mert szerinte kém csak akkor lehetett volna, ha nem román állampolgárként szegődik idegen államok szolgálatába.

"Temesvár szellemében határozottan visszautasítom a Ceausescu-diktatúra levitézlett harcosainak és örököseinek az 1989-es forradalom emlékét és áldozatait is meggyalázó, nemtelen támadásait" - mutatott rá Tőkés László marosvásárhelyi sajtóértekezletén.

Kimaradt?