Az elnökválasztás nyertesére is lehet már fogadni

A romániai elnökválasztások történetében először fogadni is lehet a nyertesre az egyik hazai fogadóirodánál. A legnagyobb odds Kelemen Hunor neve mellett szerepel, Szilágyi Zsolt nincs rajta az online szelvényen.

Közel 100 ezer lejt nyer, aki 100 lejt tesz fel Kelemen Hunor győzelmére az első olyan hazai fogadóirodánál, amelynél a romániai elnökválasztás nyertesére is fogadni lehet. Ha a szerencsejátékos Victor Ponta megválasztására tippel, a 100 lejéért csak 125 lejt kap.

A fogadóiroda által megállapított szorzók nyilvánvalóan figyelembe veszik a felmérések jóslatait. Így a kormányfő győzelmére fizetnek a legkevesebbet (1,25-ös szorzó), az RMDSZ jelöltjére tippelőknek pedig a legtöbbet (999-es szorzó). A második nagy esélyesnek tartott Klaus Johannis diadala a befektetett összeg négyszeresét hozza a szerencsejátékosoknak.

Érdekesség, hogy az online szelvényen a 14 jelölt közül csak 11-nek a neve szerepel. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) jelöltjére, Szilágyi Zsoltra például nem lehet fogadni.

Kimaradt?