Egy jelentés szerint egyik államfő-jelölt sem titkosügynök

Egyik induló államfő-jelölt sem titkosügynök, jelentette ki egy szerdai interjúban Ilie Sârbu, a külügyi titkosszolgálat parlamenti vizsgálóbizottságának alelnöke.

A titkosszolgálat egy a Teodor Meleşcanu igazgató aláírásával ellátott iratot juttatott el a vizsgálóbizottságához, amelyből kiderült, nincs titkosügynök a lehetséges államfők, a miniszterek és képviselők, szenátorok listáján. Arra az újságírói kérdésre, hogy ez a kijelentés a múltra is érvényes-e, Sârbu azt felelte: ez nem fontos, a lényeg az, ami a dokumentumban áll.

"Nem adok tanácsokat. Minden szolgálat és bizottság egy általuk meghatározott program szerint működik, de természetesnek tartom, hogy a felek elküldjék az iratokat, hogy vége legyen az ügyben kreált mesterséges cirkusznak, amely az országnak sem tesz jót" – fogalmazott az alelnök.

Arról, hogy egyes államfő-jelöltek nem töltötték ki az önéletrajzukat teljesen, Traian Băsescu államfő korábban kijelentette, el kellene mondania mindenkinek, ha titkosügynök, ellenkező esetben maga jár ennek utána. Nemrég megerősítette ezt a B1 TV egyik adásában is, és kijelentette, tud arról, hogy bizonyos jelöltek rejtegetik a valóságot az önéletrajzukban.

Kimaradt?