Vasile Blaga: nem szövetkezünk Dan Diaconescuval

Nem kíván szövetkezni a Dan Diaconescu Néppárttal (PP-DD) a Demokrata Liberális Párt (PDL) – jelentette ki szerda este egy televíziós műsorban Vasile Blaga. A PDL elnöke azonban kötelezőnek tartja a tárgyalásokat a PP-DD-vel, ha az OTV tulajdonosának alakulata bejut a parlamentbe.

„Sem ellenzékben, sem hatalmon nem kívánunk együttműködni Dan Diaconescuval. Van akivel együttműködnie. Victor Ponta miniszterelnökkel már a kezdetektől jól egyeztek" – idézte az Agerpres Vasile Blagát.blaga daconescu

A politikus kifejtette: az alkotmány egyeztetésekre kötelezi a parlamenti pártokat. „Ha a PP-DD bejut a parlamentbe, akkor kénytelenek vagyunk szóba állni a politikusaikkal. Már az ülésszak első napján a frakcióvezetőknek egyeztetniük kell a szakbizottsági helyek elosztásáról" – magyarázta.

Mint ismert, felmérések szerint a PP-DD jó eséllyel bekerül a parlamentbe a decemberi választások nyomán. A párt támogatottsága jelenleg 10-12 százalékos.

Korábban a kormányszó Szociál-Liberális Szövetség (USL) vezetői is azt nyilatkozták, hogy kizártnak tartják az együttműködést Dan Diaconescu pártjával.{loadposition metamorf}

Kimaradt?