Miniszteri rang nélkül vezeti Raed Arafat az egészségügyi tárcát

Bár Victor Ponta kormányfő tölti be ideiglenesen, a törvény által előírt legtöbb 45 napig a Vasile Cepoi lemondásával megüresedett egészségügyi miniszteri tisztségét, az adminisztratív feladatokat Raed Arafat államtitkár-helyettes látja majd el.arafat

A SMURD rohammentő szolgálat megálmodója azzal a feltétellel vállalta el miniszteri tisztséggel járó feladatkörök átvételét december 9-ig, ha a kormányfő nem ragsszkodik ahhoz, hogy a tárcát hivatalosan is ráruházza.

A kormány hivatalos tájékoztatása szerint Vasile Cepoi azért mondott le, mert elfogadta a Victor Ponta miniszterelnök által felkínált egészségügyi államtanácsosi tisztséget.

Az elmúlt héten Vasile Cepoit az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) érdekkonfliktussal és az európai közösség pénzügyi érdekei elleni tettek elkövetésével vádolta.

Emellett Cepoi az ANI szerint korrupciós tettekkel is terhelhető, amelyeket a Iaşi-i Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjeként követett el.

Az ANI által megfogalmazott vádakra reagálva a kormányfő közölte, tudomásul vette azokat, és amennyiben beigazolódnak, Cepoi elveszíti miniszteri tisztségét.

Kimaradt?