Július 11. után bocsátják közvitára az autonómiatervezetet

Az autonómiatörvényt kidolgozó kétpárti szakértői bizottság július 11-i ülése után kerül közvitára a jogszabály tervezete. Ebben az RMDSZ és az MPP vezetői hétfő délutáni tárgyalásukon állapodtak meg.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára a maszol.ro-nak kedden elmondta: a találkozón átvettek az MPP küldöttségétől egy alkotmánymódosító csomagot. "Javaslataik nagy része fellelhető az RMDSZ alkotmánymódosító csomagjában is. Ilyen például az az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat beemelése hivatkozás szinten az alaptörvénybe" – részletezte a politikus.

Kovács tájékoztatása szerint a hétfői egyeztetéseken a két politikai szervezet vezetői áttekintették az együttműködési megállapodást, és megállapították, hogy mindegyik pontjában történt előrelépés. "Annak ellenére, hogy néhány hete egyik-másik sajtóorgánum temette az RMDSZ és az MPP közötti együttműködést, erről szó sincs. Különböző kérdéseket valóban másképp látunk, de mindkét fél úgy gondolja, hogy ezt a partnerséget tovább kell vinni" – fogalmazott az RMDSZ főtitkára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?