Borboly Csaba haragszik az RMDSZ főtitkárságára

„Ha minden megyei RMDSZ szervezet úgy muzsikált volna ma, mint a Hargitai területi szervezetek, simán meglenne a három mandátum. Ha Vincze Loránt nem kerül be, nem nekünk köszönheti a sikertelenségét” – írta hétfő hajnalban Facebook-oldalára Borboly Csaba.

A Hargita megyei önkormányzat vezetője arra utalt, hogy a magyarok lakta megyék közül Hargita megyében volt a legnagyobb a részvétel a vasárnapi európai parlamenti választásokon.

A politikus korábban – szintén a közösségi oldalon – nemtetszését fejezte ki, amiért az RMDSZ honlapján a nap folyamán megjelent az a mozgósító üzenet, miszerint alacsony a részvétel Hargita és Kovászna megyében.

„Aki az alábbit írta, az RMDSZ honlapjára, annak kár a továbbiakban a magyarságnak szánt, állami költségvetési forrásból fedezni a fizetését” – kommentálta a hírt. „Nem tudom ki írta ezt a butaságot, de jó lenne szólni neki, többet ilyet ne tegyen” – írta egy másik mozgósító üzenetről, amely szerint a székelyföldi részvétel lemaradt az országos átlagtól.

Kimaradt?