Román politikus Rogozinnak: ha bombázóval jössz, lelövünk!

Állásfoglalásra szólította fel Cristian Preda a Szociáldemokrata Pártot (PSD) Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettesnek azzal a fenyegetőzésével kapcsolatban, miszerint „legközelebb bombázógéppel jön Romániába”, ha nem engedik be az ország légterébe.

Az államfő védnökségével létrehozott Népi Mozgalom Pártjának (PMP) európai parlamenti képviselőjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján a Mediafax szerint azt mondta: az orosz politikus nem kapott méltó választ a román államvezetéstől.

„Ha én a román állami méltóság lettem volna, azt üzentem volna Rogozinnak: ha bombázóval jössz, lelövünk! Az orosz kormányfőhelyettes fenyegetőzése ilyen választ érdemel. Örvendenék, ha a romániai szocialisták tisztáznák az Oroszországhoz való viszonyulásukat, és nem bújnának diplomáciai nyelvezet mögé” – fogalmazott Cristian Preda.

Mint ismert, Victor Ponta kormányfő, a PSD elnöke korábban provokátornak nevezte Dmitrij Rogozint, és azt mondta, hogy az orosz politikusnak nincs mit keresnie Romániában. Kilátásba helyezte azt is, hogy vadászgépekkel kényszerítik a földre, ha legközelebb Romániába légterébe lép.

Szavai heves reakciókat váltottak ki Rogozinból. Az orosz kormányfőhelyettes „durva válaszlépéseket” ígért Romániának.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?