Visszakerül Csíkszeredába Borboly Csaba pere

A Hargita Megyei Törvényszékre kerül Borboly Csaba, és az ugyanabban az ügyben érintett több más személy büntetőpere, mert az új büntetőjogi perrendtartási törvény előírásai ezt megkövetelik – számolt be a Székelyhon.

Ahogy Sergiu Bogdan, Borboly Csaba ügyvédje ezt korábban előre jelezte, a védence és társai ellen korrupciógyanús ügyben indult büntetőeljárást befolyásolja az új büntető törvénykönyv és az új büntetőjogi perrendtartási törvény februári életbe lépése.

A péntekre kitűzött tárgyaláson a marosvásárhelyi ítélőtáblánál nem is történt érdembeli előrelépés, mert a bíró bejelentette, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérése alapján, és a megváltozott procedúra értelmében az ügycsomó a Hargita megyei törvényszékre kerül vissza. „Az ítélőtábla jelenleg nem illetékes az ügyben, ezért kellett visszautalni ezt a megyei törvényszékre. Ott az előzetes bírói testület feladata megvizsgálni a büntetőeljárás indításának törvényességét” – mondta el Sergiu Bogdan a Székelyhonnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?