Dumitru Marinescu: nem olyan könnyű engem leváltani

Nem érzi veszélyben tisztségét Kovászna megye prefektusa. Dumitru Marinescut annak kapcsán kérdeztük, hogy a háromszéki RMDSZ-es politikusok az új kormány hivatalba lépésének apropóján szerdán a leváltását követelték.

„Egy prefektus leváltása nem történik egy napról más napra, különösebb indok nélkül, csak azért, mert egyesek így akarják” – jelentette ki a maszol-ro-nak. Marinescu hangsúlyozta, mandátuma alatt egyetlen szempontot vett figyelembe: a törvények betartását.

„Nem volt bennem semmi rosszindulat, ellenkezőleg: teljes nyitottságot mutattam a magyar lakosság iránt, nagyon sok magyar barátom van” – mondta a prefektus. Felvetésünkre kijelentette: az közösségi szimbólumok ügyében indított perek nagy részét elődjétől „örökölte”.

Kérdésünkre nem tagadta, hogy maga is indított pereket önkormányzatok ellen a székely zászló kitűzése miatt, ám szerinte a lakosság panasza nyomán járt el. „Nem tehetem meg, hogy nem veszem figyelembe a prefektúrára érkező beadványokat. Még magyar emberektől is kaptunk panaszokat a törvénysértésekre” – jelentette ki.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?