Nem engedélyezte a parlament Vlad Cosma képviselő letartóztatását

Elutasította hétfőn este a parlament az ügyészségnek az a kérését, hogy vizsgálati fogságba helyezzék Vlad Cosma képviselőt. A korrupcióval gyanúsított képviselő ellen a múlt héten indult bűnvádi eljárás.

Cosma letartóztatását 222 nem és 105 igen szavazattal utasították el a képviselőtársai az Agerpres tudósítása szerint. A szavazás titkos volt. A déli órákban a képviselőház jogi szakbizottsága szintén negatívan véleményezte a politikus rácsok mögé kerülését.

A testület a korrupcióval gyanúsított képviselő álláspontját is meghallgatta. Cosma arra panaszkodott, hogy az ügyészek minden lépését megfigyelik, telefonját lehallgatják és a húga is elvetélt a folyamatos hatósági zaklatások miatt. Szerinte a vádhatóságnak semmilyen bizonyítéka nincs ellene.

Az ügyészek a múlt héten a képviselő apja, Mircea Cosma Prahova megyei tanácselnök ellen is bűnvádi eljárást indított. Mindkettejüket befolyással történő üzérkedéssel és csúszópénz elfogadásával gyanúsítják. Idősebbik Cosmát őrizetbe vették, ám rosszul lett és kórházba került.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?