Elfogadta Antal Lóránt EP-képviselőjelölt programját a MIÉRT

Hivatalosan is elfogadta vasárnap a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Országos Küldöttgyűlése Antal Lóránt EP-képviselőjelölt programját, vitaindítóját – számolt be közleményben a szervezet.

A MIÉRT Küldöttgyűlés munkálatai magába foglalták a MIÉRT Elnökségének beszámolóját, a MIÉRT testületeinek és tagszervezeteinek beszámolóit, valamint az elnökségi és SZKT-mandátumok igazolására is sor került. Továbbá az Országos Küldöttgyűlés elfogadta a Bukaresti Ifjúsági Egyeztető Tanács tagfelvételi kérelmét, így újabb tagszervezettel bővült a Magyar Ifjúsági Értekezlet.

A MIÉRT Országos Küldöttgyűlésének munkálatait a megnyitó előzte meg. Kozma István, a CSTIT elnöke házigazdagént köszöntötte az Országos Küldöttgyűlés résztvevőit. Korodi Attila, az RMDSZ parlamenti képviselője átvéve a szót elmondta: „az Európai Parlament kérdése a fiatalokhoz áll a legközelebb, hiszen ők tudnak a kapottakból a legtöbbet hasznosítani a jövőben”.

„Jónak tartom, hogy van egy jelöltetek, mert olyan üzeneteket tudtok megfogalmazni, amelyek nemcsak a következő időszakban, hanem hosszú távon is helytállók. A versenyhelyzet energiákat hoz elő, és úgy vélem, jó hatással lesz ez mind Antal Lórántra, mind az őt támogató fiatalokra. Fontos, hogy tudjátok, mit akartok Európától!” – hívta fel a figyelmet Korodi.

„A fiatalok sok előítélettel szembesülnek, azt mondják róluk, hogy céltalanok, elvándorolnak, nem olvasnak. A MIÉRT ezzel nem ért egyet, és azon dolgozunk, hogy ezt megcáfoljuk. Mi hiszünk a fiatalokban! Antal Lóránttal végig fogjuk járni Erdélyt és bebizonyítjuk, hogy nem céltalan a fiatalság. Azon kell törekednie a MIÉRT-nek, hogy a lehető legtöbb fiatalhoz juthasson el, és ebben a kampányban is támogassa és megerősítse az RMDSZ munkáját” – hangsúlyozta Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese.

Szabó József MIÉRT-elnök a megnyitón felhívta a figyelmet arra, hogy SZÁT-on, a sorrend felállításában versenyhelyzetben lesz a MIÉRT, de minden tőle telhetőt megtesz: „Előkelő helyen szeretném látni a MIÉRT jelöltjét. Fontosnak tartom, hogy nem arra kell példát mutatnunk, hogy csak a legelső helyek számítanak, mert így beszűkülne a kör.”

Szabó József továbbá elmondta: „a MIÉRT egy magyar vándorhoz hasonlít a legjobban, de Erdélyben mindig otthon van. Őrizzük meg a kitartásunkat, hogy a magyar vándor a jövőben is mindenhol otthon érezze magát és célba érjen”. Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul, Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor, Becze István, a RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke is köszöntötte a MIÉRT Országos Küldöttgyűlésének résztvevőit.

A nap folytatásaként sor kerül az MIÉRT Pro Organizatione díj átadása, ezt követően Antal Lóránt, a MIÉRT EP-képviselőjelöltjének és a MIÉRT támogatását kérő EP-képviselőjelöltek párbeszédére kerül sor. Jelen lesz: Eckstein-Kovács Péter, Hegedüs Csilla, Sógor Csaba és Winkler Gyula.

Záráskánt a 2014-es EP-választások kampánystratégiáját mutatja be az Országos Küldöttgyűlés résztvevőinek Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, kampányfőnök és Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese, az országos kampánystáb tagja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?