„Nyolc plusz egy” jelöltet indítana a MIÉRT az EP-választásokon

„Nyolc plusz egy” jelöltet indítana a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) az RMDSZ listáján az európai parlamenti (EP-) választásokon. A jelöltek dossziéját csütörtökön nyújtotta be a Szövetségi Választási Bizottsághoz a szervezet elnöke.

Szabó József a „plusz egy jelölttel”, Antal Lóránttal együtt tartott az esemény alkalmából Kolozsváron sajtótájékoztatót. Elmondta, a 32 éves székelyudvarhelyi fiatalembert az különbözteti meg a többi nyolc jelölttől, hogy ő a „csapatkapitány”, az ifjúsági szervezet kampányának arca, akik előkelő helyre pályázik az RMDSZ EP-listáján.

Az elnök tájékoztatása szerint a MIÉRT jelöltjei a leadott dossziéjukhoz egy kiáltványt is csatoltak, amelyet a fiatalokkal szembeni előítéletek ellen fogalmaztak meg. Antal Lóránt ilyen előítéletnek nevezte, hogy a fiatalok céltalanok, érdektelenek, és mindannyian külföldön keresnék a boldogulásukat.

A jelölt szerint ez nem igaz. Szerinte a felmérések is bizonyítják, hogy a romániai fiatalokat igenis foglalkoztatja a politika és az ország sorsa. „Az jelent csak problémát, hogy hiányoznak számukra a pozitív példák. Jómagam több olyan fiatalt ismerek, aki külföldről hazajött, és itthon teremtett egzisztenciát” – magyarázta. Antal Lórántnak 17 éves zenei múltja van, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szerzett oklevelet. Végül a zenét otthagyta, vállalkozó lett, jelenleg két sikeres céget működtet.

Mint ismert, az RMDSZ február 15-ig várja a jelöltaspiránsok pályázási dossziéit. A Szövetségi Állandó Tanács legkésőbb február 25-én dönt a 31 plusz 10 fős EP-lista jelöltjeinek sorrendjéről. Matematikailag a harmadik hely is brüsszeli mandátumot jelenthet.

Kimaradt?