Csattanós választ adott Băsescu egy liberális szenátor vádjaira

Hamisított dokumentumokkal próbálja alátámasztani Sorin Roşca Stănescu liberális szenátor azt a vádját, hogy a jelenleg bebörtönzött Sorin Ovidiu Vântu üzletember egy ciprusi off-shore cégén keresztül hétmillió dollárral finanszírozta törvénytelenül Traian Băsescu 2004-es elnökválasztási kampányát.

Legalábbis ezt állítja az államfő, aki csütörtök este a sajtónak is bemutatta Stănescu állítólagos bizonyítékát, egy bankszámlakivonat fénymásolatát. A kivonaton szereplő adatok szerint a Băsescut támogató D. A. Szövetség számlájára egymillió dollár érkezett Ciprusból 2004-ben. Csakhogy az állítólagos bankszámlaszám "ROL"-lal végződik. „Hogy lehet dollárt utalni egy lejes folyószámlára? Ez is bizonyítja, hogy Stănescu ostoba hazudozó” – mondta Băsescu.

Az államfő közölte, hogy rágalmazásért bepereli a liberális szenátort, akivel egyébként már folyamatban van egy másik rágalmazási pere is. Stănescu kedden, a szenátus plénumában közölte vádjait, amelynek nyomán vizsgálatot indított a pénzmosás elleni hatóság.

FRISSÍTÉS: Csütörtök este Sorin Roşca Stănescu az Antena3 televízióban kijelentette: lehetséges, hogy bizonyítékai hamisak, de ezt az ügyészségnek kell megállapítania. Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a vádhatóság még mindig nem válaszolt egy alapítvány által ebben az ügyben korábban benyújtott bűnvádi panaszra.

Kapcsolódók

Kimaradt?