Pártjelképekkel menetelt Maksán vasárnap az EMNP

„A Néppárt úgy döntött, fontos az, hogy mindenki vállalja fel a saját identitását, ne bújjon el senki mások mögött, illetve ne álljon senki a mások által szervezett tömegek élére” – így reagált keddi sajtótájékoztatóján Benedek Erika, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) háromszéki elnöke arra az újságírói felvetésre, hogy az EMNP volt az egyedüli politikai szervezet, amely a vasárnapi menetelésen pártjelképeket használt.

Mint ismert, a székely demonstráció szervezőinek kérésére, illetve a magyar politikai szervezetek közti egyezség értelmében a pártoknak tartózkodniuk kellett volna attól, hogy szimbólumaikat a menetelésen megjelenítsék. Ezt az egyezséget csak a néppártosok szegték meg, ugyanis Maksán EMNP feliratú bannerrel vonultak fel.

A vasárnapi demonstrációról szóló internetes sajtóbeszámolók kommentárjaiban, illetve a Facebook közösségi oldalon megjelent visszajelzések szerint sok résztvevő számára visszatetsző és kényelmetlen volt, hogy Maksán pártrendezvénnyé vált a megmozdulás azáltal, hogy egy pódiumon felszólaltak az EMNP vezetői, majd egy nagyméretű néppárti banner mögött vonultak fel a menetelők. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?