per

Halasztással kezdődött Borboly Csaba tanácselnök pere

Halasztással kezdődött hétfőn Borboly Csaba és vádlott-társai pere a marosvásárhelyi táblabíróságon – tudta meg a maszol.ro Hargita Megye Tanácsa elnökének ügyvédjétől. A következő tárgyalás időpontja december 2-a.

Sergiu Bogdan elmondta, a halasztást több vádlott is kérte, hogy legyen idejük védőügyvédet fogadni. Emellett Borboly ügyvédje kifogásolta, hogy a vádiratot olvashatatlan formában kapta meg a védelem. „Rosszul fénymásolták a lapokat, a sor eleji szavak mindenütt lemaradtak a dokumentumban” – magyarázta Sergiu Bogdan. Az ügyvéd ezért újabb másolatot kért a vádiratról, ám ezt a bírák elutasították.

Borboly Csaba elmondta: nem örül a halasztásnak, mert ártatlan, ezért érdeke, hogy ügye mielőbb tisztázódjon. Hargita Megye Tanácsának elnökét és alelnökét, Sófalvi Lászlót, illetve további 11 személyt szeptember közepén állították bíróság elé az ügyészek, többségüket hivatali visszaéléssel vádolják.

A korrupcióellenes vádhatóság szerint Borboly Csaba indokolatlanul fizetett ki jelentős, útjavításra szánt összegeket egy olyan cégnek (a Stravia Group Kft.-nek), amely Pálffy Domokos megyei önkormányzati képviselő tényleges irányítása alatt működött. Ezzel állítólag a tanácselnök és bűntársai 1,1 millió eurós kárt okoztak az államnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?