Újabb plágiummal vádolják Victor Ponta kormányfőt

Nem csak a doktori disszertációját másolta a miniszterelnök – állítja a Népi Mozgalom Párt alelnöke. Adrian Papahagi szerint Victor Ponta egyik könyvében nagy szövegrészeket vett át francia szerzők művéből a forrás megjelölése nélkül.

A kormányfő a „Felelősség a nemzetközi humanitárius jogban” című tanulmánykötet egyik társszerzője. Papahagi a Ponta által írt részben hosszas passzusokat fedezett fel William Bourdon és Emmanuelle Duverger “La Cour Pénale Internationale. Le Statut de Rome” című művéből.

Az ellenzéki politikus szerint Ponta szóról szóra lefordított szövegrészeket, ráadásul kínos fordítási hibákkal. A miniszterelnök a forrást nem jelölte meg. Papahagi felszólította Victor Pontát, ismerje el az újabb plágiumot, és mondjon le a doktori címéről.

A miniszterelnök plágiumának bizonyítékait Paphagi az internetre is felöltötte.

Mint ismert, korábban több tudományos szaktestület megállapította, hogy a kormányfő plagizált a doktori disszertációjában. Címét azonban nem vonták vissza, mert az oktatási minisztériumnak alárendelt ellenőrőz bizottság más következtetésre jutott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?